Tasviriy san’at darslarida o‘quvchilarning estetik didini shakllantirishda innovatsion pedagogik yondashuvlarning ahamiyati - Boboniyozova Roziya Mirsalim qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tasviriy san’at darslarida o‘quvchilarning estetik didini shakllantirishda innovatsion pedagogik yondashuvlardan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. O‘quv jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalar — “Flipped Classroom”, interfaol metodlar, axborot-kommunikatsiya vositalari, hamda kompetensiyaga asoslangan yondashuvlar orqali o‘quvchilarda san’atga estetik munosabatni, go‘zallikni idrok etish va baholash ko‘nikmalarini shakllantirishning samarali yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada Shovdirov S.A. va boshqa olimlarning ilmiy qarashlariga tayangan holda, tasviriy san’atni o‘qitishda innovatsion metodlardan foydalanish o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini rivojlantirish va estetik didini takomillashtirishga xizmat qilishi isbotlab berilgan.