ENDODONTIK DAVOLASHNING ZAMONAVIY USULLARI - Baxodurov Botirxon Nodir oʻgʻli; Norova Mavjuda Baxodurovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada endodontik davolashning zamonaviy usullari, ularning klinik samaradorligi va stomatologik amaliyotdagi ahamiyati haqida so‘z boradi. Maxsus uskunalar va texnologiyalar yordamida ildiz kanallarini tozalash, shakllantirish va plombalashda erishilayotgan yutuqlar, shuningdek, lazer texnologiyasi, apex lokatorlar va biokeramika asosidagi materiallarning qo‘llanilishi keng yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy endodontik davolash jarayonlarining an’anaviy usullarga nisbatan afzalliklari, bemor uchun qulayliklari va klinik muvofaqqiyat ko‘rsatkichlari tahlil qilinadi.