DIFFERENSIAL TA’LIM USULLARI YORDAMIDA NAQQOSHLIK FANIDA TALABALARNING IJODKORLIGINI QO‘LLAB-QUVVATLASH - Aslonova Navro‘za Hoshim qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Anatatsiya: Differensial ta’lim usullari naqqoshlik fanida talabalarning ijodkorlik salohiyatini rivojlantirish va qo‘llab-quvvatlashda samarali pedagogik yondashuv hisoblanadi. Ushbu maqolada o‘quvchilarning individual qobiliyatlari, bilim darajalari va ijodiy ehtiyojlarini hisobga olgan holda differensial metodlarni qo‘llashning pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Differensial ta’lim usullari orqali talabalarga turli murakkablik darajasidagi mashqlar, rang va kompozitsiya bilan ishlash, shuningdek, ijodiy loyihalarni amalga oshirish imkoniyati beriladi. Shu bilan birga, bu yondashuv talabalarda mustaqil fikrlash, ijodiy qaror qabul qilish va estetik kompetensiyalarni rivojlantirish ko‘nikmalarini shakllantiradi.