TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA VIZUAL IDROK VA ESTETIK BAHOLASHNI SHAKLLANTIRISH USULLARI - Aslonov Furqat Botirovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini shakllantirishda manzara janrining o‘rni, uning pedagogik va psixologik asoslari tahlil qilinadi. Tasviriy san’at ta’limida manzara janrida ishlash o‘quvchilarning estetik didi, badiiy idroki, mantiqiy va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etishi asoslab berilgan. Maqolada o‘quvchilarning tabiat manzaralarini tasvirlash jarayonida ijodiy faoliyatga yo‘naltirishning samarali usullari, zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari va o‘qituvchining roli yoritilgan.