UMUMIY O‘RTA TA’LIMDA TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA KREATIV VA INTERFAOL METODLARNI QO‘LLASH - Aminova Sabina Anvar qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola umumiy o‘rta ta’lim muassasalarida tasviriy san’at darslarida kreativ va interfaol metodlarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini rivojlantirish masalalariga bag‘ishlangan. Tadqiqot jarayonida innovatsion metodlar, guruhli ishlash, loyiha asosida o‘qitish va texnologik vositalardan foydalanish orqali o‘quvchilarning darsga qiziqishini oshirish va ularning ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish usullari tahlil qilinadi. Maqolada pedagogik yondashuvlarning samaradorligi va ularni amaliyotga tatbiq etish bo‘yicha tavsiyalar keltiriladi.