KLASTER ASOSIDA RAQOBATBARDOSHLIKNI OSHIRISH VA MARKETING STRATEGIYALARI - Abdug'ayurova Xurshida Jamolddin qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada klaster asosida raqobatbardoshlikni oshirish va marketing strategiyalarini ishlab chiqishning mohiyati, samarali usullari va amaliy yondashuvlari yoritilgan. Klaster tizimi hududiy va sektoral iqtisodiyotda korxonalar o‘rtasida hamkorlikni kuchaytiradi, resurslarni optimallashtiradi va yangi bozor imkoniyatlarini yaratadi. Maqolada innovatsion marketing strategiyalari, brendni rivojlantirish, mijozlarni jalb qilish va raqobatbardoshlikni oshirish bo‘yicha klaster mexanizmining ahamiyati tahlil qilingan.