KOREYA YARIMOROLIDA DIPLOMATIK INQIROZLAR VA TINCHLIK YO‘LIDA QILINAYOTGAN SA’Y-HARAKATLAR - Boltayeva Munavvar Yusuf qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola Koreya yarimorolida yuzaga kelayotgan diplomatik inqirozlar va tinchlikni ta’minlash yo‘lida amalga oshirilayotgan sa’y-harakatlarni tahlil qiladi. Tadqiqot davomida yarimorolning siyosiy va strategik ahamiyati, mintaqaviy va global aktorlarning roli, shuningdek, turli diplomatik tashabbuslar va muzokaralar orqali mojarolarni hal etish mexanizmlari o‘rganiladi. Maqolada so‘nggi yillarda Koreya yarimorolida kuzatilayotgan nizolar, Shimoliy va Janubiy Koreya o‘rtasidagi munosabatlar, xalqaro hamjamiyatning o‘rni va tinchlikni mustahkamlash bo‘yicha amalga oshirilayotgan tashabbuslar batafsil tahlil qilinadi. Shu orqali maqola yarimorolda diplomatik barqarorlikni ta’minlash va mojarolarni oldini olishda strategik yondashuvlarni ochib beradi.