Ekologik toza qurilish materiallari: muammolar va yechimlar - Jumaniyozov , Hasanboy (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Ekologik toza qurilish materiallari zamonaviy qurilish sanoatida muhim o'rin egallaydi, chunki ular atrof-muhitga zarar yetkazmasdan insoniyatning barqaror rivojlanishiga hissa qo'shadi. Ushbu tezisda ekologik toza qurilish materiallarining asosiy turlari, ularni qo'llashdagi muammolar (masalan, yuqori narx, yetkazib berish zanjiridagi muammolar, ishlab chiqaruvchilarning ishonchsizligi va ishlash haqidagi noto'g'ri tushunchalar) va yechimlar (masalan, qayta ishlash, innovatsion texnologiyalar va davlat siyosati) batafsil ko'rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida, ekologik materiallarning keng qo'llanilishi atrof-muhitni saqlash, energiya samaradorligini oshirish va iqtisodiy foyda keltirishi mumkinligi ta'kidlanadi. Tezis 20 dan ortiq manbalarga asoslangan bo'lib, qurilish sohasidagi mutaxassislar va talabalar uchun foydali bo'ladi.