NO‘XAT O‘SIMLIGINING XALQ XO‘JALIGIDA AHAMIYATI VA YETISHTIRISH TEXNOLOGIYASI - G.U.Rustamova; K.S.Atajanova (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Yer yuzida aholining keskin o‘sib borishi sababli aholini oziq-ovqat mahsulotlari bilan ta’minlash va yetishtirish hajmi ham ortib bormoqda. Bu esa oziq-ovqat turlarini yanada ko‘paytirish, aholini sifatli mahsulotlarga bo‘lgan talabini qondirish, qishloq aholisini daromadlari va turmush darajasini yuksaltirishda muhim ahamiyat kasb etadi.