KEDIT-MODUL TIZIMINING XUSUSIYATLARI VA AFZALLIKLARI - Sattarova Gulnoza Salim qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur tezisda oliy ta’lim tizimida joriy etilayotgan kredit-modul tizimining mohiyati, tuzilishi hamda uning pedagogik ahamiyati yoritilgan. Kredit-modul tizimining ta’lim jarayonini modullashtirish, talabalar mustaqil ta’limini rivojlantirish, baholashning shaffofligini ta’minlash kabi jihatlari tahlil qilingan. Shuningdek, tizimning xalqaro standartlarga mosligi, akademik mobillikni ta’minlashi hamda zamonaviy, raqobatbardosh mutaxassislarni tayyorlashdagi o‘rni asoslab berilgan. Kredit-modul yondashuvi talabaning faol, mustaqil va ijodiy fikrlovchi shaxs sifatida shakllanishiga xizmat qiluvchi muhim pedagogik mexanizm sifatida baholanadi.