Трикотаж матолари учун мўлжалланган ипларнинг физик-механик хоссаларининг ўзгариши - Тоирова Г.Т; Нурбоев Р.Х.; Очилов Т.А. (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
ушбу мақолада ишлаб чиқариш шароитида 30,0% тикланган тола, 70,0% пахта толаси, 33,0% тикланган тола, 67,0% пахта толаси, 16,5% тикланган тола, 16,5% йигириш чиқиндиси, 67,0% пахта толаси, 33,0% йигириш чиқиндиси, 67,0% пахта толаси ва 16,5% йигириш чиқиндиси, 16,5% полисэтер толаси, 67,0% пахта толаси аралашмасидан иплар олиниб, уларнинг физик-механик хоссалари аниқланди.