UMUMIY O’RTA TA’LIM MUASSASASIDA TA’LIM VA TARBIYANI TASHKIL ETISH VA TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI. - Hatamova Ma’rifat Yorqin qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada umumiy o'rta ta'lim muassasalarida ta'lim va tarbiya tizimini takomillashtirishning nazariy asoslari ko'rib chiqiladi. Ta'lim va tarbiyaning shaxsiy rivojlanishdagi roli, shuningdek, yosh avlodni milliy va umuminsoniy qadriyatlar asosida tarbiyalashning ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda shuningdek, ta'lim jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalar va innovatsion usullardan foydalanish orqali o'quvchilarning ma'naviy va axloqiy fazilatlarini shakllantirish masalalari ham muhokama qilinadi.