Ta’lim samaradorligini oshirishda grafik organayzerlarning didaktik imkoniyatlari - Tursunova Dilbar Zafarovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezis ta’lim jarayonida grafik organayzerlardan foydalanishning didaktik imkoniyatlarini o‘rganadi. Grafik organayzerlar vizual vositalar sifatida o‘quvchilarning ma’lumotlarni tizimlashtirish, mantiqiy fikrlash va o‘zlashtirish qobiliyatlarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Zamonaviy ta’limda ular interfaol metodlarning muhim qismi bo‘lib, o‘quv samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning faolligini kuchaytirish va murakkab mavzularni soddalashtirishda samarali vosita hisoblanadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, grafik organayzerlar o‘quvchilarning vizual xotirasi, ijodiy tafakkuri va o‘qish savodxonligini yaxshilaydi, shuningdek, ta’lim jarayonini yanada qiziqarli va samarali qiladi.