ДНКни ажратиб олиш босқичлари ва усуллари - Хасанов Анвар Муроталиевич (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Бодом ариси (мевахўри) (Eurytoma samsonovi) ва бодомнинг бошқа турдаги зараркунандаларини молекуляр идентификация қилиш ДНКсини аниқлаш учун бир неча босқичдаги амалий ва услубий ишлари амалга ошириш керак бўлади. Тадқиқот давомида микроскопларнинг МБС-2; МБИ-3, электрон микроскоп Телса-БС-613 (чех.). Ҳашаротларни ривожлантириш инкубатор термостатнинг МЕММЕРТ Е05273 русумли ва бошқа лаборатория ускуналардан фойдаланилди. Фарғона водийси бодом биоценозидан йиғиб олинган бодом ариси (мевахўри) (Eurytoma samsonovi) зараркунандасини ДНКсини ажратиш ва полемераза таҳлилини ўтказиш қуйидаги босқичларда амалга оширилди.