ONA TILI DARSLARIDA IJODIY BAYON VA INSHO YOZISHDA FIKRLAR XARITASI (MIND MAPPING) TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH - Ernazarova Maxliyoxon Kobiljonovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu tezisda ona tili darslarida ijodiy bayon va insho yozish jarayonida fikrlar xaritasi (Mind Mapping) texnologiyasidan foydalanishning ahamiyati tahlil qilinadi. Mind Mapping metodikasi talabalarga markaziy g‘oyadan chiqib, asosiy va qo‘shimcha fikrlarni vizual tarzda tartibga solish imkonini beradi. Maqolada texnologiyaning samaradorligi, turli yosh guruhlari uchun moslashuvchanligi, amaliy qo‘llanilishi, shuningdek cheklovlari va murakkab insho yozish jarayonidagi imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, Mind Mapping o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashini rivojlantiradi, yozma ish sifatini oshiradi va o‘quv jarayonini interaktiv qiladi.