BOQLANING QISHLOQ XO‘JALIGIDAGI AHAMIYATI - J.U.Pardaboyeva; S.Sh.Xayrullayev (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Annotatsiya. Takroriy ekin sifatida boqla ekish agronomik jihatdan muhim bolib ushbu o‘simlik yurtimizga endilikda kirib kela boshladi. Ular tuproq azotini boyitadi, hosildorlikni barqaror oshiradi va keyingi ekinlar uchun qulay sharoit yaratadi. Maqola yerni bosh qoldirmay undan unumli foydalanish va takroriy ekilar xilma-xilligini oshirishni tahlil qiladi.