TA’LIM TRANSFORMATSIYASI JARAYONIDA MILLIY AN’ANALARDAN FOYDALANISHNING DOLZARBLIGI - Abdullaeva Turgunoy Kasimjonovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola ta’lim transformatsiyasi jarayonida milliy pedagogik an’analarning ahamiyati va dolzarbligini tahlil qiladi. Zamonaviy ta’lim tizimi global tendensiyalar va innovatsion texnologiyalar bilan uyg‘unlashib borgan sari, milliy an’analarning ta’lim sifatini oshirishdagi roli ortib bormoqda. Maqolada O‘zbekiston va boshqa mamlakatlarning klassik pedagogik merosi, xalq ta’lim tajribalari, hamda ularni zamonaviy metodikalar bilan uyg‘unlashtirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, milliy qadriyatlarni saqlash va rivojlantirish orqali talabalarda madaniy ongni shakllantirish, o‘quv jarayonini individual va jamoaviy rivojlantirishga qo‘shimcha hissa qo‘shishi ta’kidlanadi.