MUSTAQILLIK YILLARI KONIMEX TUMANI IJTIMOIY, IQTISODIY VA MADANIY HAYOTIDAGI O‘ZGARISHLAR (1992–2026 YY.) - Danabekov Azimbek Sametovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston mustaqillikka erishganidan keyingi davrda Konimex tumanida yuz bergan ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Hududda bozor iqtisodiyotiga o‘tish jarayoni, ijtimoiy soha rivoji, infratuzilmaning yaxshilanishi hamda madaniy-ma’naviy hayotdagi yangilanishlar bosqichma-bosqich yoritiladi. Mustaqillik yillarida amalga oshirilgan islohotlarning Konimex tumani aholisining turmush darajasi va ijtimoiy faolligiga ko‘rsatgan ta’siri ochib beriladi.