Shahrisabz tumani qishloq xo‘jaligi va sanoati - Chorshanbiyeva Mahliyo Nuraliyevna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tezisda Qashqadaryo viloyatining muhim hududlaridan biri bo‘lgan Shahrisabz tumanida qishloq xo‘jaligi va sanoat tarmoqlarining shakllanishi, hozirgi holati hamda rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda hududning tabiiy-iqlim sharoiti, yer-suv resurslari, mehnat salohiyati qishloq xo‘jaligi mahsulotlari yetishtirish va sanoat ishlab chiqarish hajmlariga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, agro-sanoat integratsiyasi, kichik sanoat zonalari va qayta ishlash korxonalarining hudud iqtisodiyotidagi o‘rni ko‘rib chiqilgan. Tezis yakunida tuman qishloq xo‘jaligi va sanoatini barqaror rivojlantirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar berilgan.