Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida grammatik kompetensiyani shakllantirishda raqamli ta’lim vositalarining o‘rni - Turakulova Lola Xamidjanovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu tezis boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida o‘zbek tili grammatik kompetensiyasini shakllantirishda raqamli ta’lim vositalarining o‘rni va samaradorligini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ishda raqamli vositalarning didaktik imkoniyatlari, interaktiv darsliklar, o‘quv platformalari, mobil ilovalar, multimedia resurslari va sun’iy intellektga asoslangan vositalar orqali grammatik ko‘nikmalarni rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, raqamli ta’lim vositalari o‘quvchilarning grammatik qoidalarni o‘zlashtirish darajasini 25–45% ga oshirishi, qiziqishini sezilarli darajada yuksaltirishi va individual yondashuvni ta’minlash imkonini beradi. O‘zbekiston boshlang‘ich ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarni joriy etishning dolzarbligi va amaliy takliflar keltirilgan.