ESP TALABALARINING LEKSIK KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING METODIK IMKONIYATLARI - SHOYNAZAROVA , VAZIRA (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola ESP (Maxsus maqsadli ingliz tili) talabalarining leksik kompetensiyasini rivojlantirishning metodik imkoniyatlarini o'rganadi. Tadqiqotda kontekstual o'qitish, takrorlash texnikalari, loyihaga asoslangan yondashuvlar va texnologik integratsiya kabi strategiyalar tahlil qilinadi. O'zbekiston universitetlaridagi turizm, tibbiyot va axborot texnologiyalari yo'nalishidagi 90 nafar talaba ishtirok etgan 10 haftalik tajriba asosida olib borilgan. Natijalar shuni ko'rsatadiki, interaktiv usullar an'anaviy metodlarga nisbatan 25-38% ga yuqori samaradorlik ko'rsatadi. Tadqiqot ESP o'qituvchilariga amaliy tavsiyalar beradi va leksik kompetensiyani kasbiy muhitda qo'llashni ta'minlashga qaratilgan.