Odam savdosiga qarshi kurashning zamonaviy asoslari: Muammo, Mexanizmlar va Natijalar - Xudayberganov , Mavlonbek (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Odam savdosi XXl asrning eng og‘ir jinoyatlaridan biri bo‘lib, insonning asosiy huquq va erkinliklariga qarshi qaratilgan global xavfdir. Bu jinoyatga qarshi kurashishda zamonaviy yondashuvlar muhim ahamiyat kasb etadi va ular uchta asosiy ustunga asoslanadi: jinoyatchilikka qarshi kurashish, qurbonlarni himoya qilish va jinoyatning oldini olish. Bu tamoyillar bir-biri bilan uzviy bog‘liq bo‘lib, ular birgalikda samarali natija beradi.