DERMATOGLIFIK KO‘RSATKICHLAR YORDAMIDA SHAXSNI ANIQLASHNING YANGI METODLARI - Yusupov Murodjan Axmedjanovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada dermatoglifik ko‘rsatkichlar asosida shaxsni identifikatsiya qilishning zamonaviy yondashuvlari, biometrik tizimlarda ularning qo‘llanilishi va sud-tibbiyot ekspertizalarida amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada papillyar chiziqlarning genetik, anatomik va statistik jihatlari, ularning shaxsga xoslik darajasi hamda yangi texnologik yondashuvlar orqali raqamli identifikatsiya jarayonlari yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt asosida dermatoglifika tahlilini avtomatlashtirish yo‘nalishlari haqida ma’lumot beriladi.