DISTAL FALANGA IZLARI VA ULARNING OTA-BOLA MOSLIGINI ANIQLASHDAGI BIOMETRIK IMKONIYATLARI - Yusupov Murodjan Axmedjanovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Maqolada distal falanga papillyar izlarining genetik asoslari, ularning irsiy o‘xshashlik darajasi va sud-tibbiy identifikatsiyada qo‘llanilish imkoniyatlari o‘rganiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi – ota va bola orasidagi dermatoglifik o‘xshashlikni biometrik ko‘rsatkichlar asosida tahlil qilish va bu natijalarni genetik testlar bilan taqqoslashdan iborat. Distal falanga papillyar chiziqlari irsiy belgilar sifatida o‘ziga xos statistik mustahkamlikka ega bo‘lib, ularni analiz qilish orqali shaxslararo o‘xshashlik ehtimolini aniqlash mumkin. Maqolada shuningdek dermatoglifikaning sud-tibbiy amaliyotdagi o‘rni va yangi biometrik texnologiyalar yordamida qo‘llash istiqbollari ham yoritilgan.