Ibrohim Mo‘minov va o‘zbek ijtimoiy fikrida falsafiy-nazariy inqilob - Yadgarov Begzod (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqola o‘zbek falsafasining rivojlanishiga ulkan hissa qo‘shgan, ilm-fan va ijtimoiy fikrning zamonaviy shakllanishiga bevosita ta’sir ko‘rsatgan Ibrohim Mo‘minovning falsafiy qarashlari va uning o‘zbek ijtimoiy fikriga qo‘shgan hissasini tahlil qiladi. Maqolada, shuningdek, Mo‘minovning nazariy qarashlari, metodologik yangiliklari, va ijtimoiy fikrni rivojlantirishdagi falsafiy-nazariy inqilobning o‘rni ochib beriladi. Uning qarashlari, ayniqsa, o‘zbek tafakkurida yangi paradigma yaratishga, adabiyot, ta'lim, siyosat va madaniyatga yangi nazariy yondoshuvlarni kiritishga qaratilgan. Mo‘minovning falsafasi faqat ilmiy nuqtai nazardan emas, balki amaliy jihatdan ham ijtimoiy o‘zgarishlarga turtki bo‘ldi.