"SIYOSIY GEOGRAFIYA" ASARINING BUGUNGI GEOSIYOSIY JARAYONLARDAGI AHAMIYATI - Xudoyberdiyev Otabek Zafar o'g'li (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada Mahmudxo‘ja Behbudiyning “Siyosiy geografiya” asarining mazmun-mohiyati, uning tarixiy, ilmiy va ma’rifiy ahamiyati hamda bugungi global geosiyosiy jarayonlar kontekstidagi dolzarbligi tahlil qilinadi. Asarda ilgari surilgan g‘oyalar — zamonaviy siyosiy tafakkur, xalqaro munosabatlar, milliy ong va mustaqil davlat qurilishi kabi mavzular bugungi kun geosiyosatida ham o‘z o‘rnini saqlab kelmoqda. Maqola orqali o‘quvchi Behbudiyning bu asari orqali ta’lim va siyosiy ong uyg‘otishdagi tarixiy xizmatlarini hamda asarning hozirgi sharoitdagi aktual jihatlarini chuqur anglab oladi.