Tasviriy san’at fanlarini o‘qitishda milliy qadriyatlar va xalq amaliy san’atining o‘rni - Xasanova Sitora Shuhrat qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at fanlarini o‘qitish jarayonida milliy qadriyatlar va xalq amaliy san’atining o‘rni hamda ularning pedagogik ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada o‘quvchilarda milliy madaniyatga hurmat, estetik did va ijodiy tafakkurni shakllantirishda xalq amaliy san’atining o‘quv jarayoniga integratsiyalash imkoniyatlari yoritilgan. Shu bilan birga, o‘qituvchining milliy merosni asrab-avaylashdagi roli, an’anaviy san’at turlarini zamonaviy o‘qitish metodlari bilan uyg‘unlashtirish yo‘llari ham ko‘rib chiqilgan.