O‘ZBEKISTON HUDUDIDAGI ARXEOLOGIK YODGORLIKLAR VA ULARNING TARIXI - Soyibjonova Gulnoza Shuhratbek qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekiston hududidagi arxeologik yodgorliklarning tarixi, ularning madaniy va ilmiy ahamiyati hamda arxeologik tadqiqotlar natijalari haqida ma’lumot beradi. Maqolada qadimiy shaharlar, qal’alar, ziyoratgohlar, tarixiy obidalar va qoldiqlarni o‘rganish orqali mintaqaning tarixiy rivojlanishi va madaniy merosi tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada yodgorliklarning turli davrlardagi siyosiy, iqtisodiy va madaniy ahamiyati, ularning xalqaro miqyosdagi o‘rni va saqlash hamda restavratsiya ishlarining dolzarbligi ko‘rsatib berilgan.