KEKSALAR BILAN ISHLASHDA IJTIMOIY XIZMAT KO‘RSATISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH - Soyibjonova Dilnoza Shuhratbek qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada keksalar bilan ishlashda ijtimoiy xizmat ko‘rsatish tizimini takomillashtirishning dolzarb jihatlari yoritilgan. O‘zbekiston Respublikasida keksalar uchun yaratilayotgan ijtimoiy himoya choralari, ularning ijtimoiy hayotdagi faolligini oshirish va hayot sifatini yaxshilash yo‘lidagi innovatsion tashabbuslar tahlil etilgan. Maqolada ijtimoiy xizmatlarning zamonaviy shakllari, keksalarning psixologik holatini qo‘llab-quvvatlash, ularni jamiyat hayotiga faol integratsiya qilish masalalari o‘rganilgan. Shuningdek, ijtimoiy siyosat doirasida mahalla institutlari, nodavlat tashkilotlar va davlat ijtimoiy xizmatlari o‘rtasidagi hamkorlikning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Xulosa qismida ijtimoiy xizmat tizimini modernizatsiya qilish orqali keksalarning hayot sifati va ijtimoiy barqarorlik darajasi oshirilishi mumkinligi ta’kidlangan.