IJTIMOIY HIMOYAGA MUHTOJ OILALAR BILAN ISHLASHNING INNOVATSION USULLARI VA ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Soyibjonova Dilnoza Shuhratbek qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ijtimoiy himoyaga muhtoj oilalar bilan ishlash jarayonida qo‘llanilayotgan innovatsion yondashuvlar, yangi texnologiyalar va zamonaviy metodlarning amaliy ahamiyati yoritilgan. Ijtimoiy ish tizimida oilaviy muammolarni bartaraf etish, ularni jamiyatga integratsiya qilish hamda psixologik va moddiy yordam ko‘rsatishning samarali shakllari tahlil etilgan. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida mahalla institutlari, nodavlat tashkilotlar va ijtimoiy xizmat ko‘rsatish markazlarining innovatsion faoliyati misolida yangi yondashuvlar o‘rganilgan. Tadqiqotda ijtimoiy sohada raqamli texnologiyalarning o‘rni, ijtimoiy xodimlarning kasbiy tayyorgarligi va zamonaviy axborot vositalaridan foydalanish tajribalari muhim o‘rin egallaydi. Maqola ijtimoiy himoya tizimini modernizatsiya qilishda xalqaro tajribalarga tayangan holda, milliy modelni takomillashtirish yo‘llarini ham tahlil qiladi. Yakunda innovatsion yondashuvlarning ijtimoiy barqarorlikka ta’siri yuzasidan muhim xulosalar berilgan.