Raqamli portfellar orqali o‘quvchilarning ijodkorlik va texnologik qobiliyatlarini rivojlantirish - Sharipova Gulshoda Bahriddinovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli portfellar yordamida maktab o‘quvchilarining ijodkorlik va texnologik qobiliyatlarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Raqamli portfellar o‘quvchilarga o‘z ishlarini raqamli shaklda saqlash, tahlil qilish va baholash imkonini beradi, shu bilan birga ijodiy fikrlash va innovatsion qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantiradi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, raqamli portfellar o‘quvchilarning motivatsiyasini oshiradi, mustaqil ishlash va hamkorlik ko‘nikmalarini rivojlantiradi hamda ta’lim jarayonini interfaol va samarali qiladi.