Tasviriy san’at mashg‘ulotlarida milliy qadriyatlarni chizmachilik orqali uyg‘unlashtirish - Rustamov Axtam Muxtorovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at mashg‘ulotlarida milliy qadriyatlarni va an’anaviy san’at motivlarini chizmachilik vositasi orqali uyg‘unlashtirish masalasi tahlil qilinadi. Maqolada chizmachilik mashqlari orqali o‘quvchilarda ijodiy tafakkur, vizual kompetensiya va madaniy ongni rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, milliy naqshlar va motivlarni san’at asarlarida aks ettirishning pedagogik ahamiyati ta’kidlanadi.