“Maktab yoshidagi bolalarda xalq amaliy san’ati orqali kreativ va estetik qobiliyatlarni rivojlantirish” - Raxmonova Rayxon Zoir qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktab yoshidagi bolalarda xalq amaliy san’ati yordamida kreativ va estetik qobiliyatlarni rivojlantirish masalasi o‘rganilgan. Tadqiqot davomida bolalarning naqsh va bezaklar yaratishdagi faoliyati, ularni tahlil qilish va baham ko‘rish jarayoni kuzatildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, xalq amaliy san’ati bolalarda estetik didni shakllantirish, ijodiy tafakkur va milliy madaniyatga bo‘lgan qiziqishni oshirishda samarali vosita hisoblanadi.