Tasviriy san’at darslarida milliy rang va naqshlardan foydalanishning estetik va pedagogik ahamiyati - Raxmonova Mahliyo Zoir qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at ta’limida milliy rang va naqshlardan foydalanishning estetik va pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. O‘quvchilarda ijodiy fikrlashni rivojlantirish, estetik didni shakllantirish va milliy madaniy qadriyatlarni anglash yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, zamonaviy pedagogik texnologiyalar yordamida milliy elementlarni integratsiyalashning samarali usullari taqdim etiladi.