“Tasviriy san’at mashg‘ulotlarida perspektiva qoidalarini o‘qitishning pedagogik va ilmiy asoslari” - Qudratova Gulizuhro Otabek qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada tasviriy san’at mashg‘ulotlarida perspektiva qoidalarini o‘qitishning pedagogik va ilmiy asoslari tahlil qilinadi. Perspektiva orqali ob’ektlarning hajmi, shakli va masofasi to‘g‘ri aks ettiriladi, o‘quvchilarning vizual tafakkuri, estetik didi va ijodiy qobiliyati rivojlantiriladi. Maqolada amaliy mashg‘ulotlar, interaktiv texnologiyalar va vizual misollar yordamida perspektiva qoidalarini o‘rganish samaradorligi ko‘rib chiqiladi.