O‘ZBEK MILLlY LIBOSLARIDA BEZAK ELEMENTLARI: TRADITSIONAL USLUBLAR VA ZAMONAVIY TALQIN - Ochilova Marjona O‘tkir qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek milliy liboslarida ishlatiladigan bezak elementlari, ularning estetik va madaniy ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda kashtachilik, zardo‘zlik, naqshchilik va aksessuarlar kabi elementlarning liboslarni bezashdagi roli o‘rganilgan. Shuningdek, maqolada zamonaviy dizaynda milliy bezaklardan foydalanish uslublari va ularning badiiy ifodadagi ahamiyati yoritilgan.