Oziq-ovqat kimyosi: mahsulot sifatiga ta’sir etuvchi omillar - Yodgorova Nozima Ulug‘bek qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada oziq-ovqat kimyosining ilmiy asoslari, oziq-ovqat mahsulotlarining kimyoviy tarkibi hamda ularning sifatiga ta’sir etuvchi omillar yoritilgan. Oziq-ovqat mahsulotlari tarkibidagi oqsil, yog‘, uglevod, vitamin va mineral moddalarning saqlanishi, qayta ishlash, saqlash va pishirish jarayonlarida sodir bo‘ladigan kimyoviy o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Maqolada shuningdek, oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash, konservatsiya va biofaol qo‘shimchalarning roliga ham e’tibor qaratilgan.