RAQSNING JAMIYATDAGI ROLI: TARBIYA, TA’LIM VA IJTIMOIY INTEGRATSIYA - Muratbekova Turdigu'l Tursinbekovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Maqolada raqs san’atining jamiyat hayotidagi tarbiyaviy, ta’limiy va ijtimoiy integratsion ahamiyati tahlil qilinadi. Raqs insonning estetik didini shakllantiruvchi, jismoniy va ruhiy uyg‘unlikni rivojlantiruvchi, milliy qadriyatlar va madaniyatni asrab-avaylovchi vosita sifatida yoritilgan. Shuningdek, raqsning ta’lim jarayonida shaxs kamolotiga, ijtimoiy faollikni kuchaytirishga hamda madaniy muloqotni kengaytirishga qo‘shadigan hissasi ko‘rib chiqiladi.