TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA O‘QUVCHILARDA KREATIV VA ESTETIK TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK USULLARI - Ismoilov Otabek Shavkat o‘g‘li (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Maqolada tasviriy san’at ta’limi jarayonida o‘quvchilarning kreativ va estetik tafakkurini shakllantirishning samarali pedagogik usullari tahlil qilinadi. Unda interaktiv metodlar, loyiha asosidagi mashg‘ulotlar, milliy san’at merosi va raqamli texnologiyalar yordamida o‘quvchilarning vizual tafakkuri, badiiy idroki va ijodiy qobiliyati rivojlantirilishining usullari ko‘rsatib o‘tilgan. Shu bilan birga, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv va ijodiy muhitning estetik tarbiya jarayonidagi roli ta’kidlangan.