ISSIQXONA EFFEKTi VA FIZIK OMILLAR - HUSANOVA NARGIZA (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada issiqxona effekti va uning Yer iqlimiga ta’siri, shuningdek, uning asosiy fizik omillari tahlil qilinadi. Issiqxona effekti atmosferada mavjud bo‘lgan gazlar orqali Quyoshdan kelgan energiyaning Yer yuzasidan qaytishiga to‘sqinlik qilishi sababli yuzaga keladi. Maqolada issiqxona effekti, uning asosiy gazlari, ya’ni karbonat angidrid, metan va boshqa gazlar ta’siri, shuningdek, bu fenomenning global iqlim o'zgarishlaridagi roli ko‘rib chiqiladi. Issiqxona effekti, uning kuchayishi va iqlimdagi o'zgarishlarga olib keladigan fizik omillar haqida batafsil ma'lumotlar taqdim etiladi.