TALABALARDA TASVIRIY SAN’AT ORQALI VIZUAL TAFAKKUR VA ESTETIK DIDNI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Esanova Lobar Kulmurotovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at orqali talabalarda vizual tafakkur va estetik didni rivojlantirishning pedagogik metodikalari tahlil qilinadi. Tadqiqot san’at asarlarini tahlil qilish, loyiha asosida o‘qitish, interaktiv mashg‘ulotlar va reflektiv metodlar orqali talabalarning estetik idrokini va vizual tafakkurini oshirish strategiyalarini o‘rganadi. Maqolada kognitiv, emotsional va estetik komponentlarning uyg‘un ishlashi va talabalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi.