Qizi borning qadri bor - Abdumo‘minova Dilafruz Alibek qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada qiz farzandni qadrlash, uning oiladagi va jamiyatdagi o‘rni, tarbiyaviy ahamiyati hamda ijtimoiy e’tibor masalalari yoritilgan. Muallif qiz bola tarbiyasining jamiyat kelajagiga ta’siri, milliy qadriyatlar asosida tarbiyalash zaruriyatini asoslab beradi.