Umumiy o‘rta ta’lim maktablarida tasviriy san’at darslarida interfaol metodlarni qo‘llash orqali ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirish - Boboniyozova Roziya Mirsalim qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida 5–7-sinf o‘quvchilarining tasviriy san’at darslarida interfaol metodlar yordamida ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada guruh ishlari, loyiha asosida o‘qitish, multimedia va reflektiv mashg‘ulotlar orqali o‘quvchilarning ijodiy faolligi va dars samaradorligini oshirish usullari ko‘rib chiqiladi.