Umumiy o‘rta ta’lim maktablarida 8–9-sinf o‘quvchilarining tasviriy savodxonligini interaktiv metodlar orqali rivojlantirish - Bobomurodova Sojida Ablakulovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘quvchilarning tasviriy savodxonligini rivojlantirishda interaktiv metodlarning ahamiyati tahlil qilinadi. 8–9-sinflarda tasviriy san’at darslarida ijodiy mashqlar, mini-loyihalar va guruhli ishlardan foydalanish orqali o‘quvchilarning grafik savodxonligi va estetik tafakkurini oshirish usullari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari interaktiv yondashuvlarning samaradorligini tasdiqlaydi.