Mustaqil loyihalar orqali naqqoshlik fanida ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish - Aslonova Navro‘za Hoshim qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Anatatsiya: Mustaqil loyihalar naqqoshlik fanida talabalarning ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning samarali pedagogik vositasidir. Ushbu maqolada talabalarning mustaqil ishlar orqali ijodiy qaror qabul qilish, muammolarni hal qilish va estetik kompetensiyalarni shakllantirish metodikasi tahlil qilinadi. Mustaqil loyihalar orqali talabalar turli rang va kompozitsiya kombinatsiyalarini yaratadi, ijodiy yechimlar ishlab chiqadi va yakuniy ishlarini baholashga taqdim etadi. Shu bilan birga, bu yondashuv talabalarni mustaqil fikrlash, ijodiy faollik va badiiy qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishga rag‘batlantiradi.