SOVET DAVRIDA MADANIY MEROSGA YONDASHUV: TARIXIY SIYOSAT VA IDEOLOGIK NAZORAT TAHLILI - Aliyev Asilbek Baxromovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Maqolada Sovet davrida madaniy merosga bo‘lgan yondashuv, tarixiy siyosat va ideologik nazorat tizimi tahlil qilinadi. Tadqiqotda madaniy merosning siyosiy maqsadlar uchun ishlatilishi, tarixiy xotirani shakllantirishdagi ideologik ta’sir, muzeylar, arxivlar va tarixiy obidalarni nazorat qilish amaliyoti yoritilgan. Maqolada Sovet davri tarixiy siyosati orqali madaniy merosni siyosiy legitimatsiya vositasi sifatida ishlatish jarayoni o‘rganilgan.