KUTUBXONA – AXBOROT VA MADANIYAT MARKAZI SIFATIDA - Abdullaeva Nurjamal Maxsudovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kutubxonaning jamiyatdagi axborot va madaniyat markazi sifatidagi roli tahlil qilinadi. Zamonaviy kutubxona nafaqat kitoblar va jurnallarni saqlash, balki foydalanuvchilarga axborot resurslarini taqdim etish, ilmiy-tadqiqot faoliyatini qo‘llab-quvvatlash va madaniy-ma’rifiy tadbirlarni amalga oshirish orqali jamiyatning madaniy va intellektual rivojlanishiga xizmat qiladi. Maqolada kutubxona xizmatlari, foydalanuvchi ehtiyojlarini qondirish, elektron va raqamli resurslardan foydalanish, shuningdek kutubxona faoliyatining innovatsion jihatlari yoritilgan.