KUTUBXONA FONDINI SHAKLLANTIRISHDA FOYDALANUVCHI TALABINING ROLI - Abdullaeva Nurjamal Maxsudovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kutubxona fondini shakllantirish jarayonida foydalanuvchi talabining ahamiyati va uning strategik boshqaruvdagi o‘rni tahlil qilinadi. Kutubxona fondi foydalanuvchilarning ehtiyojlari va so‘rovlariga mos shakllantirilsa, xizmatlar samaradorligi oshadi, axborot resurslaridan optimal foydalanish ta’minlanadi. Maqolada foydalanuvchi talabini aniqlash usullari, ularni fond shakllantirish strategiyasiga integratsiya qilish, elektron va raqamli resurslarni tanlash hamda an’anaviy va zamonaviy xizmatlarni uyg‘unlashtirish masalalari yoritilgan.