ARIFMETIK AMALLARNI OʻRGATISHDA OʻQUVCHILARNING FAOL ISHTIROKINI TAʼMINLASH - Ikromova Sevinch Elniyoz qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada arifmetik amallarni oʻrgatishda oʻquvchilarning faolligini oshirish, ularning bilim olish jarayoniga faol jalb etishning ahamiyati yoritilgan. Anʼanaviy oʻqitish usullari oʻrniga loyiha ishlari va guruhdagi faoliyat kabi interfaol metodlarni qoʻllash orqali oʻquvchilarning nafaqat amaliy koʻnikmalarini, balki mantiqiy fikrlash, muammolarni hal qilish va jamoada ishlash qobiliyatlarini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Maqolada oʻquv-metodik qoʻllanmalar, ilmiy tadqiqotlar va amaliy tajribalar asosida mazkur metodlarning samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.