BOSHLАNG‘ICH SINFLARDA QO’SHISH VA AYIRISH TUSHUNCHASINI SHAKLLANTIRISHNING SAMARALI USULLARI - Ikromova Sevinch Elniyoz qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada boshlang'ich sinf o'quvchilariga qo'shish va ayirish amallarini o'rgatishda qo'llaniladigan samarali metodikalar tahlil qilingan. Xususan, son o'qi, predmetlar bilan ishlash va vizualizatsiya kabi usullarning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati yoritilgan. Maqolada bu usullarni sinf xonasida qo'llash bo'yicha tavsiyalar berilgan bo'lib, ular o'quvchilarning matematik tushunchalarini chuqur o'zlashtirishiga, mantiqiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishga hamda matematika faniga bo'lgan qiziqishini oshirishga xizmat qiladi.